Mogelijk gemaakt door Dialogic

Volgend semester

1 februari 2020

Het nieuwe buurten

In 2016 wonnen drie studenten van de HKU de tweede prijs in de Crossover Challenge met het concept Carto. Deze locatie-gebaseerde social media app heeft tot doel om de communicatie tussen burger en gemeente te verbeteren. Dit gebeurt door initiatieven, ideeën, verbeterpunten, evenementen, meldingen gemeente op één kaart te plaatsen. Bewoners kunnen op deze kaart ideeën of gebeurtenissen ‘pinnen’, reageren op pins of in één oogopslag zien wat er aan de hand is bij hen in de straat. Voor de gemeenten is dit een laagdrempelige manier om te zien wat er waar in de stad leeft en waar zij meer aandacht aan zouden kunnen besteden.

Aan de studenten van het ICT Lab is gevraagd om dit concept uit te bouwen in een demo voor Android en iOS. Deze demo moet functionaliteit bieden om het concept Carto te testen onder een gebruikerspanel in de gemeente Velsen.

Het resultaat? Een werkende testversie waarbij niet alleen aandacht is besteed aan de voorkant maar ook aan de ‘achterkant’. Dat wil zeggen dat er niet alleen een gebruikersinterface voor de burger is, waarop iemand kan inloggen, en profiel aanmaken, pins plaatsen, bekijken en reageren op pins, maar ook een gebruikersinterface voor de gemeente in de vorm van een dashboard.